Příběh značky Manaresi
Pravdu o tom, že káva je poklad pro požitkáře věděl už italský obchodník Alessandro Manaresi, který při procházkách Florencií postrádal kavárnu, kde by si mohl vychutnat kávu. Myšlenka mu nedala spát a již na podzim roku 1898 otevřel kavárnu - BAR. Prostor kavárny byl tak malý, že stolky a židle se tam už nevešly.
Nejednalo se tedy o klasické posezení, ale spíše o kavárenský bar, kde se podávala káva ve stoje, takzvané „Caffè de’ Ritti.“ Kdokoli, kdo šel kolem si mohl dát rychlou kávu - espresso a jít dál, aniž by čekal na volnou židli. Tento způsob pití kávy má v Itálii tradici právě od založení této kavárny roku 1898.
Už od počátku si Alessandro Manaresi zakládal na kvalitě a míchal si svou vlastní kávovou směs nazývanou „Caffè Manaresi“, která se už tehdy stala synonymem pro excelentní kávu.
Složení směsi, příprava kávy i samotný způsob pražení přetrvaly dodnes a my máme to potěšení Vám představit kolekci zrnkové i mleté kávy Manaresi.
Celý proces - pražení, zrání a balení probíhá na jednom místě, pod taktovkou zkušených mistrů. Mnohaleté zkušenosti a cit pro zpracování této božské plodiny dává vzniknout pravé italské kávě, tak jak ji známe a milujeme.